Välj rätt laptop

Välj rätt laptop

Om din laptop verkar ha sett sina bästa dagar och allt oftare hakar upp sig är det dags att köpa en ny. Det kan vara värt att lägga tid på efterforskning innan den bestämmer sig för att lägga av för alltid, du vill inte stå utan om dator den dagen som den inte startar. Se över vilka användningsområden du mest nyttjar datorn till. Kanske spelar du online, pluggar eller jobbar hemifrån.

Oavsett hur du använder den bör du tänka på att välja en modell som är anpassad efter dina behov. En laptop som används för kontorsarbete behöver inte ett avancerat grafikkort men däremot en stark processor. Raka motsatsen gäller för dig som spelar online eller gärna tittar på Netflix eller YouTube dagarna i ända, du behöver ett effektivt grafikkort som klarar av just detta. Reser du ofta med din bärbara dator i bagaget bör du välja en lättviktare med mindre skärm, 11–13 tum är den minsta storleken. De mindre datorerna har oftast en mycket längre batteritid vilket underlättar om du är ute och reser. Har du fiberuppkoppling är det viktigt att datorn har ett AC-nätverkskort så att den klarar av hastigheten.

Med ett bra grafikkort spelar du utan avbrott

Kom ihåg att du inte behöver någon värsting-maskin för att kunna spela online, ett bra grafikkort är fullt tillräckligt. Har du bara tänkt spela på casino på nätet behöver du till ingen avancerad maskin alls, det räcker med de flesta konsumentmodeller.

För mer krävande moderna spel med riktigt avancerad grafik som exempelvis Battlefield 1 och Grand Theft Auto V, behöver du en kraftfullare dator med riktigt bra grafikkort för att verkligen få ut mesta möjliga av spelet.

Previous Article

admin