Ta hand om ditt hår

Ta hand om ditt hår

Att känna sig bekväm med sig själv är något som många människor strävar efter. Kvaliteten på ditt hår avslöjar mycket om ditt generella välmående. Är du stressad, eller kanske är sjuk är det vanligt att det sätter sina spår i kvaliteten på ditt hår. Likaså när du mår bra så återspeglas även det i ett friskt hår. Din allmänna hälsa påverkar alltså i sin tur ditt hår.

Olika förutsättningar

Olika typer av hår behöver olika typer av underhåll. Ett torrt hår behöver fukt, ett skadat hår behöver nya byggstenar och ett färgat hår behöver färgbevarande underhåll. Likaså behöver ett friskt hår omhändertagande för att fortsätta må bra. Här kan du hitta det som du behöver!

Hårvårdsritualer

Att tvätta håret är något som hör till de vardagliga rutinerna för oss alla. Schampo och balsam hör till de vanligaste produkterna, men många hårkvaliteter mår ännu bättre av att få en näringsgivande hårinpackning däremellan. För att (nästan) citera en välkänd hår-relaterad reklam: FÖRST schampo, SEN hårinpackning, SEN balsam!

Efter tvätten kan man skydda håret ytterligare. Det finns ett otroligt stort utbud i form av krämer, serum, oljor och stylingprodukter. En vanlig produkt som många ofta missar är ett värmeskydd för att skydda håret vid användning av hårfön och andra värmeverktyg.

admin