Stilen för den store mannen

Stilen för den store mannen

Herrkläder har länge funnits i begränsade utföranden, där speciella butiker för herrekipering varit i huvudsak de som sålt plagg till mannen. Nu mera samsas herrplagg i butiker med dam och barnkläder och det är lättare att hitta kläder i olika stilar och storlekar.

För att hitta en stil behöver man prova sig fram till vad man trivs i helt enkelt. Detta gäller alla storlekar och former. Än om vissa plagg är jätte snygga på andra, är det inte alls säkert att man själv passar i den. Alltså handlar det om att känna sig för, vad man trivs i.

Det finns många olika beskrivningar för kvinnor om vilken kroppstyp som passar i vissa typer av plagg, men när det gäller hur olika mäns kropptyper passar i olika plagg, finns i stort sett ingen guide. Vid sökord i google kan man hitta stilguider, alltså hur man ska klä sig för att se vårdad ut, vilken kostym som passar vart och så vidare, men inget om vilken typ av byxa man ska satsa på om man är kort eller lång, slank eller rund till exempel.

Idag finns det butiker som specialiserar sig på plagg till män som behöver större storlekar. Dressman är en av dom med sin xl butik, där de säljer plagg som är anpassade för storlekar upp till 9xl. Förut var de plagg som fanns för stora storlekar ofta mjukisbyxor och t-shirtar i oformliga snitt, medans man nu mera kan hitta snygga kläder i en massa olika utföranden, där det ligger tanke med passform bakom. Det handlar alltså bara om att hitta sin stil.

admin