Så fixar du bästa barnkalaset

Så fixar du bästa barnkalaset

Barnkalas är kul, både att planera och genomföra, men det krävs en hel del shopping och arbete för att det ska bli riktigt bra.

Planera i tidsenheter

Själva kalaset bör man avgränsa i tid redan från början och ange en start- och sluttid på inbjudningskortet. Sedan är det klokt att planera kalaset i någon slags moduler om 15 minuter. Den första kvarten ska barnen komma, klä av sig ytterkläderna och bekanta sig med varandra. Nästa kvart kan vara till för en lek och kvarten efter en kan det vara dags att äta något enkelt, kanske korv med bröd. Fyll sedan på med moduler. Den sista kvarten är till för att barnen skall hinna klä på sig och säga hejdå till varandra. Barn orkar sällan hålla uppmärksamheten vid liv längre än 15 minuter så att planera på detta sätt fungerar oftast mycket bra.

Ha ett tema

Inbjudningskorten hittar man med fördel på nätet. Hos Barnkalaset hittar du enkelt flera sorters inbjudningskort med olika teman som du gärna kan låta gå igenom i dekorationer och tilltugg. Du kan även hitta godispåsar som följer ditt aktuella tema. Ett alternativ till godis kan vara att fylla påsarna med små passande leksaker istället. Efter mat och födelsedagstårta är barnen garanterat redan mätta, och dessutom ganska höga på socker. Om du vill ha ett sjörövartema kan du till exempel lägga i små leksaksguldmynt och skatter, eller bandanas och ögonlappar.

Att baka en födelsedagstårta behöver inte vara så svårt. Vill man baka själv finns det många tårtrecept hos ICA. Ett recept på en rolig sjörövartårta hittar du här till exempel. Denna kan dock vara lite avancerad, men då finns det andra alternativ. Färdiga tårtbottnar funkar bra om du har ont om tid. Fyllning av sylt, vaniljkräm och vispgrädde kan födelsedagsbarnet hjälpa till med, många barn tycker det är kul att få hjälpa till med förberedelserna. Som pricken över i kan du sätta på en kul tårtdekoration. Färdiga bilder med olika teman som man lägger överst på tårtan och som naturligtvis går att äta upp. Även dessa går att hitta hos Barnkalaset om man skulle vara intresserad.

 

admin