Rent vatten – Ingen självklarhet

Rent vatten – Ingen självklarhet

Vi i Sverige tar många gånger för givet att det vatten vi har i våra kranar är perfekt dricksvatten och tänker aldrig ens tanken på att kritisera det. Det är sant att standarden i vårat land står sig väldigt bra i världskonkurrensen. Men våran jord är idag påfrestad av långt mycket högre halter miljöförstöringar, än någonsin tidigare, och dessa påverkar i allra högsta grad vårat dricksvatten negativt.

Ett företag som specialiserat sig på att utforma lösningar för att rena vatten på bästa sätt till hushåll och lantbruk är Renton. Renton Vattenrening AB är expert på vattenfilter, dricksvattenrening och filtermassa.

Om du upplever problem med ditt dricksvatten eller bara är nyfiken på hur det står till med just ditt vatten, kan du kostnadsfritt genom företagets hemsida beställa en kemisk analys av ditt dricksvatten och på så vis upptäcka om ditt dricksvatten innehåller järn, mangan, hårdhet, ph-värde, turbiditet, alkalinitet eller nitrat.

De olika ämnen som analysen kan upptäcka kan ge ditt vatten och dig alla möjliga former av besvär. Vattnets egna egenskaper som smak, lukt och färg kan påverkas. Ph-värde i vattnet kan orsaka grönt hår, eksem eller diarré. Hittar testet ovanligt höga mängder nitrat, är det ett tecken på påverkan från avlopp, gödsling eller andra föroreningskällor och kan då vara speciellt skadligt för barn under 1 års ålder.

Om ditt test skulle utfalla med ett resultat som skulle kunna anses att ligga i riskzonen, eller om testet skulle ge utslag som indikerar på för höga värden på en eller flera punkter, finns ett än säkrare och mer noggrant test att tillgå. Det kan vara värt varenda krona att ta reda på en eventuell risk med ditt vatten, då det enkelt kan anses som vårat absolut viktigaste livsmedel.

admin