Kan man köpa stil?

Kan man köpa stil?

Hur gör man för att hitta en bra stil och var köper man rätt grejer? I denna artikeln går vi igenom de bästa sätten man kan köpa sig till en helt ny stil.

Gå igenom din garderob

En bra grej att göra om du vill skaffa dig en ny stil är att först fundera över vad tycker du om, vad är din personliga stil och vad trivs du i. Trivs man inte i en viss stil så kommer det att märkas. Sen kan man kolla vad det är för stilar som finns genom att kolla i modekataloger och magasin. Sen rensar du ut din garderob på sånt som inte passar in i din tilltänkta stil. Hur många är vi inte som köper ett plagg som vi tycker är snyggt för att sedan inse att den passar inte ihop med något. Sen är det dax att se vad som din garderob och nya stil behöver kompletteras med.

Accessoarerna

Ett annat och bra sätt är att börja bygga sin nya stil med är att köpa en eller ett par favoritaccessoarer som man sedan kan utgå ifrån. Det hela kan vara något så enkelt som ett stilrent och snyggt mobilskal  från onlinebutiken iDeal of Sweden i läder eller varför inte en schal i cashmereull? Efter det är det bara att börja bygga upp med passande plagg som passar accessoaren, dig och din stil.

Sök hjälp

Tyvärr är det så att det endast är ett mycket litet fåtal av oss som har smak i världsklass. Även om man är född med bra smak som standard så är det fortfarande inte säkert att man har tiden att hålla sig uppdaterad med alla modenyheter. Speciellt om man även har ett jobb, en familj och några fritidsaktiviteter. Som tur var betyder inte detta att allt hopp är försvunnet. Oavsett hur mycket eller lite hjälp man är ute efter så finns det olika typer och konsulter för att hjälpa dig göra rätt val.

Stilkonsult

Om man helt och hållet vill revidera sin stil så kanske det är en stilkonsult man är ute efter. Med hjälp av en sådan kan man få en ärlig uppskattning gällande vilka kläder som bäst passar ens form, övriga utseende och personlighet. Detta kan göras i olika djup beroende vad man är ute efter. I en grundläggande analys så kanske det till en början endast handlar om att analysera vilken kroppsform man har och vilka kläder som passar eller vilka färger som passar bäst. Vill man gräva riktigt djupt så kan det handla om att designa en hel garderob med alla plagg som det innebär.

Personal shopper

Ett lite enklare steg man kan ta om man inte vill spendera allt för mycket pengar eller tid på processen är att anlita en personal shoppar. Här brukar man få en grundläggande stilanalys och hjälp att välja lite passande kläder utifrån det man kommit fram till. Det hela brukar inte ta mer än ett par, tre timmar.

admin