Kalsonger

Kalsonger

Kalsonger av hög kvalitet får oförtjänt lite uppmärksamhet medan ett par obekväma kalsonger av låg kvalitet får din nästan odelade uppmärksamhet, framförallt när du tränar. Det är nog som med det mesta, det är problemen som märks.

Bekvämlighet

Att träna kan vara helt underbart. Att springa i lagom takt på en väg genom en vacker park eller skogsdunge kan vara i det närmaste hypnotiskt. Alla vardagsproblem bara försvinner och du märker inte ens det lätta duggregnet. Så kan det vara, så borde det vara men har du ett par kalsonger som skaver eller smiter åt kommer detta att vara det enda du tänker på under joggingturen och du kommer inte att uppleva något av naturens skönhet eller löpningens underbara monotoni. Träning ställer andra krav på dina kalsonger än vad vardagen gör. Visst märker du av ett par obekväma kalsonger även på jobbet, men inte alls på samma sätt som vid träning. Riktigt bra kalsonger, både till vardags och till träning hittar du hos Sportamore.se.

Träning

Visst går det att använda samma typ av underkläder vid träning som de du använder till vardags om de är av bra kvalitet. Men eftersom du rör dig på ett helt annat sätt när du tränar och eftersom du svettas betydligt mycket mer är det bättre med underkläder designade med träning i åtanke. Skall du till exempel träna löpning är funktionsunderkläder ett måste eftersom underkläderna måste vara lätta och luftiga. Funktionsunderkläder är tillverkade av material som transporterar bort fukt och motverkar skav.

Märken

Två av Sveriges främsta idrottsprofiler, Börje Salming och Björn Borg, tillverkar idag underkläder. Kan det vara en slump eller är det för att de under de tusentals timmar de ägnade åt att träna hela tiden tänkte på hur obekväma deras kalsonger var? Förutom dessa legender är det fler svenska idrottsprofiler som försökt sig på att ska ett varumärke, främst för underkläder, dock inte med samma framgång.

admin