Handla för husdjuren – katter

Handla för husdjuren – katter

Om du har några extra familjemedlemmar i hemmet, behöver du kanske köpa hem lite saker för att kunna ta hand om dem på bästa möjliga sätt. 

Kattlådan

Katter lär sig tidigt att göra sina bestyr utomhus eller på lådan. För att katten ska vilja gå på lådan gäller vissa regler:

  • Alla katter gillar inte öppen låda: en del vill ha tak på sin låda. Prova båda alternativen och se vad din katt föredrar
  • Om katten blivit van vid en typ av kattsand kan det vara svårt att byta. Bytet måste ske successivt.
  • Om man har flera katter ska det finns flera kattlådor. En katt föredrar egentligen två kattlådor så den kan välja. Har man två katter borde man därför ha tre lådor (men minimum två). Även om de vuxit upp tillsammans kan de ha olika behov, antingen heltäckt eller öppen kattlåda.

Kattleksaker

Katter är duktiga på att underhålla sig själva om man jämför med hundar, men det betyder inte att de inte vill leka med dig. Man ska alltid avsätta tid i sin vardag för att gosa och busa med katterna. Katter som inte får chansen att leka och umgås med människor blir deprimerade eller stressade.

Köp några kattleksaker som de får leka med. Några kan ligga framme så katterna alltid har tillgång till dem. Andra, typ som leksaker fyllda med kattmynta, tar man bara fram under en lekstunden och lägger sedan undan. Supercat har både varianterna i sin webbutik.

Klösbräda

En katt ska ha en plats där den kan få klösa. När katter klöser handlar det väldigt sällan om att de ”vässar klorna” som man tidigare brukade säga. Det handlar egentligen om att de markerar sina revir genom att ”kloa” och lämna doftspår. Man tror också att det kan ha något att göra med att träna musklerna. Skaffa gärna ett klösträd med sovplatser så katten har sin egen möbel i hemmet.

Previous Article

admin