Handla mer hållbart online

Handla mer hållbart online

Klick, klick är det enda som krävs för att göra dagens goda gärning. Handla hållbart här och njut av att det håller längre. Det är enkelt att följa strömmen och beställa den där tröjan som är så himla billig men inom kort upptäcker du att den blir snabbt sliten och du får göra dig av med den igen. En god gärning behöver inte vara belastande utan den kan vara god för dig också.

Välj rätt och stressa av

Nästa gång du handlar vill du ha något som håller längre och på hemsidan läser du hur alla i tillverkningsfasen även har bra villkor. Du fortsätter handla i samma butik för du var nöjd förra gången. Som ett resultat får du ett gott samvete samtidigt som tillverkarna har en ny kund. Under tider som dessa kan det vara svårt att se nyttan med att handla hållbart.

Det kommer information från olika håll som säger emot varandra samtidigt som du blir rådvill. Ena stunden nämner vännen något den läst i en artikel och i andra ser du ett reportage som berättar något motsatt. Båda pekar mot forskning och i mitten sitter du, förvirrad och frustrerad. I själva verket är lösningen enkel, handla med hjärtat och njut längre.

admin