Börja planera för jul och dekorationer

Börja planera för jul och dekorationer

För alla julälskare finns det inget bättre än att sätta sig ner och planera pyntningen för årets största högtid. Framför allt är det spännande och roligt att kolla på alla nyheter som finns när det gäller juldekorationer. Vad än årets stora jultrend är.

När ska du jul pynta?

Här finns oftast två läger, den som vill jul pynta tidigt kanske till och med lite innan första advent och den traditionsbundne som absolut måste vänta till första advent. Och vad ska man ta fram och när? Detta är ju helt en smaksak för varje individ, men julgardinerna och ljusstakarna och annan julbelysning brukar komma upp först. Julgranen brukar nog dom flesta vänta med till dagen innan och dom små tomtarna och nissarna kan också få vänta ibland, men det som är säkert är att julen är en väntans tid, en mysig väl belyst väntetid.

Julpynt ute

Vill du ha den där magiska julkänslan även i din trädgård, eller på din balkong är det vissa saker du bör tänka på. Belysningen måste vara gjord för utomhusbruk och kopplas in i ett jordat uttag utomhus. Dessutom kan du plantera barrväxter i krukor och skaffa en trädgårdstomte, så är julstämningen räddad även ute.

admin